http://www.indirdik.com/adeal/22492
Günün Fırsatı

31 Temmuz 2007 Salı

VİŞNELİ VE TAZE KAYISILI KEK


Biliyorum ikizlerimi düşünerek yaptığım tariflerden bıktınız ama benim için ev yapımı doğal yiyecek ve içecekleri tüketmeleri çok önemli aslında.Reklamlarda ya da marketlerde gördükleri ürünleri katkı maddesi fazla ise almayıp benzerlerini evde onlarla beraber yapmayı tercih ediyorum.Hem onlarla vakit geçirip eğleniyoruz hem de sağlıklı beslenmelerini sağlıyorum.Oğlum Ömer yemekle fazla arası olmamakla beraber tam bir içecek delisi. Özellikle de meyva suyu delisi. Katkısız olduğuna güvendiğim bir kaç marka dışında almayıp , evde yapmayı tercih ediyorum. Tıpkı bu kekin yanına yaptığım vişneli , kırmızı erikli meyva suyu gibi.Önce kekle başlayalım.

MALZEMELER:

  • 4 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • kabartma tozu ,
  • vanilya
  • çekirdekleri çıkarılmış bir avuç taze vişne
  • 6-7 tane küp kesilmiş taze kayısı
  • damla çikolata taneleri


YAPILIŞI:

Yumurta ile şeker iyice çırpılır.Un ,kabartma tozu , vanilya koyulur.hafif karıştırılıp kayısı ve damla çikolata koyulur .Yağlanmış kalıba ya da tepsiye boşaltılıp en son vişneler dibe çökmesin diye hafif una bulanıp en üste dizilir ve 150 derece fırında içi yumuşak kalacak şekilde pişirilir.
Yanında da gene doğal ev yapımı istediğiniz taze meyvaları karışık (ben vişne ve kırmızı erikten yaptım bu kez) kaynatıp şeker ekleyip sıcakken tel süzgeçten geçirerek bu aroma tadında yoğun meyva suları yaparak hem kendinizi hem çocuklarınızı şımartabilirsiniz .Hepinize kolay gelsin , sonuca ulaşabilenlere de afiyet şeker olsun....

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Kompostayı unutmam mümkün deil..Emirin sayesinde ..hayatında hiç komposta içmedi biliyomusun teyzesi .:))sorduğumda neden oğlum diye, çok güzeldi napıyım dedi:)
neyse canım kekinde nefis gözüküyor hafifcecik olmuş belli içinde yağda yok harika..ellerine sağlık..müthiş ikiliye bende hayır diyemem doğrusu..
çorbanda nefis olmuş arkadaşım içinde yok yok..bende genelde sade marcimek yerine ezogelini tercih ediyorum Emir için bol vitaminli olsun diye..
çok güzel gidiyorsun bu hızla umarım bıkmazsın..
sevgiler öpüyorum...

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Teşekkür ederim Özlem cim...bu hız sayenizde ve desteğinizle oluyor.Umarım ki çabuk bıkmam bence de ...Evet o gün emir e hayret etmiştim maşallah 5 bardak en son benim bildiğim ama kendi 6 bardak içtim diyordu bilmem artık ama afiyet şeker olsun yarasın ....

Adsız dedi ki...

Canım benim, her ikiside nefis gerçekten..

ne güzel, yavruların ne şanslı anneleri herşeyin en iyisini yapıyor.. :)

sıcacık sevgiler...

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Teşekkürler Zerrinciğim.Şimdiki çocuklar gerçekten her konuda çok şanslı ,değil mi canım...?