http://www.indirdik.com/adeal/22492
Günün Fırsatı

4 Temmuz 2007 Çarşamba

KOLAY KOL BÖREĞİ


Bu böreğin benzerini arkadaşımda yediğimizde tadına ve her ısırdığımızda o yumuşak ama gevrek kıvamına doyamadık.Tarifini de almamız mümkün değildi , çünkü bu börek ev börekleri yapan bir yerden siparişti. O kadar nefisti ki , hamurunda şu vardır , yok bence bu vardır gibi yorumlar yaparak bu tada yaklaşmaya çalıştık. Ama böyle kafadan olmuyordu tabi ki. En iyisi ben bunu deneyeyim dedim ve inanın o lezzete çok yaklaştım hem de ilk denememde.Hemen sizlerle paylaşmak istedim.Gerçekten denemeye değer , hadi hepinize kolay gelsin.

MALZEMELER:

2 kaşık yoğurt

2 kaşık sıvıyağ

yarım paket margarin

çok az yaş maya

1 paket kabartma tozu

250 gr. nişasta

aldığı kadar un

ılık su

kıymalı, ıspanaklı, istenilen iç malzeme

YAPILIŞI:

Yoğurt, sıvı yağ, maya derin bir kapta karıştırılır.UN ve kabartma tozu ilave edilip ılık su ile yoğurulur 15 dakika dinlendirilir.

Hamur cevizden biraz büyük bezelere ayrılır.5 tane beze tabak büyüklüğünde açılıp aralarına nişasta sürülüp üst üste koyulur.5 i birden merdaneyle incelene kadar açılır ve bu kısım erimiş margarinle iyice yağlanır.İstediğiniz iç malzeme ortasına serpilir.Rulo şeklinde bir uçtan öteki uca yuvarlanır.Uzun şekilde yağlanmış tepsiye koyulur.beşerli bezeler hamur bitene kadar bu şekilde yapılır.Üzerine kalan margarin ya da sıvı yağ sürülüp 180 derece ısıda pişirilir.Fırından çıkınca yanına şöyle bol köpüklü güzel bir ayranla çıtır çıtır afiyetle yenilir....

Hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun.....

Hiç yorum yok: