http://www.indirdik.com/adeal/22492
Günün Fırsatı

7 Nisan 2008 Pazartesi

SÜPRİZ DOĞUM GÜNÜ VE FUTBOL TOPU PASTAMIZ



İKİZLERİMİN ÖZELLİKLE DE OĞLUŞUMUN ÇOK SEVDİĞİ SINIF ARKADAŞI DOĞUKAN 'IN DOĞUM GÜNÜ İÇİN ONA SÜPRİZ BİR PASTA YAPACAKTIK . KONSEPT KAFADAN BELLİYDİ ZATEN . DOĞUKAN ÇOK KOYU BİR FENERBAHÇE VE FUTBOL HASTASI OLDUĞU İÇİN YA FUTBOL SAHASI YA DA FUTBOL TOPU YAPMAYI BAŞINDAN TASARLAMIŞTIK .BİZ DE FANATİK BİR FENERBAHÇELİ OLARAK BU ARALAR DA ZAFERİN DORUKLARINDA OLDUĞUMUZDAN BÜYÜK BİR COŞKUYLA SARI-LACİVERT FUTBOL TOPU BU PASTAYI YAPTIK . PASTAMIZI ALDIK VE DOĞUKAN KURSTAN GELMEDEN ÖNCE ARKADAŞLARINI EVE TOPLADIK . ANNESİNİN ONA HAZIRLADIĞI BU KUTLAMA HER ŞEYİYLE TAMAMEN SÜPRİZDİ DOĞUKAN İÇİN. DOĞUKAN ARKADAŞLARINI EVDE GÖRÜNCE HALA ANLAMADI . ONLAR BİR ODADA OYNARKEN BİZ MASAYI HAZIRLADIK . OYUNA O KADAR DALMIŞLARDI Kİ ; ÖĞRETMENİNİN GELDİĞİNİ BİLE DUYMADILAR . HER ŞEY HAZIR OLDUĞUNDA MUMLARI VE MAYTAPLARI YAKIP ÇOCUKLARI ÇAĞIRDIK . GİZLİ PLANIN PARÇASI OLAN ÇOCUKLARIMIZ DİREK "İYİ Kİ DOĞDUN DOĞUKAN " ŞARKISIYLA MASAYA GELDİLER . DOĞUKAN ŞOK GEÇİRİYORDU. TOPLU BİR PASTA + DONATILMIŞ BİR MASA +ONUN İÇİN HEPSİNDEN DE ÖNEMLİSİ ÖĞRETMENİ BİLE GELMİŞ HERKES ONUN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORDU . ÇOCUĞUN NUTKU TUTULDU . ÇOK DA MUTLU OLDU ELBETTE . O GÜN DOĞUKAN 'IN ANNESİ FİTNAT HANIMIN DA DOĞUM GÜNÜYDÜ . ANNE OĞUL HER İKİSİNİN DE TEKRAR DOĞUM GÜNLERİNİ KUTLAR , SEVDİKLERİYLE NİCE SENELER DİLERİZ...
PASTAYA GELİNCE KAKAOLU PANDİSPANYAYI 2'YE KESİP DİPİ YUVARLAK BİR KALIBA BİR PARÇASINI KOYUP SÜTLE ISLATIYORUZ . ARASINA BOL KREMA VE ANTEP FISTIĞI ÇİKOLATA KARIŞIMI KOYUP BUNU DÖKÜYORUZ . EN SON KEKİ KOYUP KAPATIP GENE SÜTLE ISLATIYORUZ .BİR GECE BUZDOLABINDA BEKLETİP ERTESİ GÜN TERS ÇEVİRİYORUZ . SARI ŞEKER HAMURUYLA KAPLAYIP , MAVİ GIDA BOYASIYLA DA FIRÇAYLA TOPUN ALTIGEN HATLARINI ÇİZİYORUZ .
PANDİSPANYASI İÇİN :
6 YUMURTA
1. BUÇUK BARDAK UN
1 BARDAK ŞEKER
YARIM BARDAK PORTAKAL SUYU
40 GR. KAKAO
YUMURTA AKINI AZ ŞEKERLE İYİCE KÖPÜRTÜYORUZ . AYRI BİR YERDE SARIYLA KALAN ŞEKERİ DE ÇIRPIYORUZ . BUNA PORTAKAL SUYU VE ELENMİŞ UN + KAKAO KATIP KAŞIKLA KARIŞTIRIP YUMURTA AKINA KATIP ÇOK YAVAŞÇA KÖPÜKLER SÖNMEDEN KAŞIKLA KARIŞTIRIP KELEPÇELİ, KALIBA DÖKÜYORUZ . 150 DERECE ISIDA ÇOK KURUTMADAN PİŞİRDİĞİNİZDE SÜNGERİMSİ BİR KEK OLUYOR .
KREMASI İÇİN :
3 KAŞIK UN
BİR KAŞIK NİŞASTA
1 YUMURTA
2.5 BARDAK SÜT
YARIM BARDAK TOZ ŞEKER
VANİLYA
2 POŞET KREM ŞANTİ
2 BARDAK SOĞUK SÜT
ÖNCE KREM ŞANTİ VE 2 BARDAK SÜTÜ ÇIRPIP KOYULAŞINCA BUZDOLABINDA BEKLETİYORUZ .
BU ARADA DİĞER MALZEMELERİ KATIP ÇIRPIP MUHALLEBİ KIVAMINDA KARIŞTIRARAK PİŞİRİYORUZ . İYİCE SOĞUYUNCA KREM ŞANTİYLE BİRLEŞTİRİP TEKRAR ÇIRPIYORUZ .BU KARIŞIMA DOĞRANMIŞ ÇİKOLATA VE ANTEP FISTIĞI KATIYORUZ . İŞTE KREMAMIZ HAZIRDIR ...
KIZIM PASTANIN ÜZERİNE KUCAĞINDA TOPLA OTURMUŞ BİR DE FUTBOLCU YAPTI VE ONU DA TOPUN ÜZERİNE YERLEŞTİRDİK .BU HER NE KADAR BEYAZ OLSA DA SAÇI OLSA DA 20 NUMARALI FORMAYLA ALEX 'Dİ...(KIZIM O KADAR UĞRAŞMIŞ HEVESİNİ Mİ KIRAYIM ÇOCUĞUN :))

25 yorum:

Mutfakname-Zuhal dedi ki...

ilk yorum benden sanırımm . gece gece ... :))) pasta enfess harıka ellerınıze saglık yaa kıskandım valla bende yaptım gecenlerde bı fener pastası ama rengı tutturamadım mavi --- turkuaz oldu bende bolguma koymadım begenmedım pek rengını o yuzden. ama senınkı harıka. moda oldu degılmı taraftar pastaları bloglarda... sevgıyle kalın opuyorum

gezgincigencler dedi ki...

canım pastan çok çok güzel olmuş eminim doğukan da çok beğenmiştir...nice yıllara...ellerine sağlık


sevgiler

NiNo dedi ki...

ayy harika olmussssssssssssss

Unknown dedi ki...

ne güzel bir sürpriz yapmışsınız : ))pasta da hoş olmuş ellerinize sağlık
sevgiler
funda

Adsız dedi ki...

CANIM FUTBOL TOPLU DOGUM GÜNÜ PASTASI SÜPER BIR FIKIR:)))
HEMDE GÖRÜNTÜ VE LEZZET 10 NUMARA GÖRÜNÜYOR BURDAN.
ELINIZE SAGLIK.AFIYET SEKER BAL OLMUSTURDA EMINIM:)))
YASGÜNÜ KUTLU OLSUN MUTLU COCUGUN.
SEVGILER CANIM.

Feyza Fidan dedi ki...

Seyhancım, ellerine sağlık, çok güzel bir pasta olmuş....Ayrıca sürprizinize bayıldım, kimbilir doğum günü çocuğu nasıl mutlu olmuştur..Bende doğum gününü kutluyorum yakışıklı delikanlının :)))
Sevgiler...

neseersoy dedi ki...

selamm,
ikizlerin çok tatlı allah bağışlasın.
oğlunun arkadaşın hazırladığınız süpriz ve engüzeli Fenerbahçeli futbol topu pastası bir harika , umarım yarın gece Londra'yı inletiriz .
sevgilerimle,
Neşe

angel dedi ki...

selam arkadaşım,pasta harıka valla.elelrıne sağlık.canım çektı.bır dılım verırımısz:)
sızı arkadaş lısteme ekledım...

Adsız dedi ki...

Merhaba seyhan
Pasta işini epeyce ilerletmişin valla
harika duyor ellerine sağlık.
lezzetavcisi

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

canım ilk gördüğümden beri çok beğendimi söledim sana.ve yine yineliyorum..birde ben bu pastayı futbol topuna değilde arı kovanına benzettim:)
haklımıyım sence:)
ellerine sağlık cnm..
batuhanın doğumgünü kutlu olsun..

Adsız dedi ki...

Dogukan'a cok güzel bir sürpriz olmus.Onun ve annesinin dogum günü kutlu olsun.Pasta da harika olmus,ellerine saglik,sevgiler.

sevdamavisi dedi ki...

Canım,
çok hoş bir pasta olmuş ellerine sağlık. ne çok sevindirmişsiniz Doğukan'ı. sevgiler

Leziz Sofralar dedi ki...

ellerine saglik canim nefis olmus bu pasta,dogum günü cocugunada nice senelere...

Melek* dedi ki...

çok güzxel olmuş emeklerine saymiş ellerine sağlık

Mebrule dedi ki...

Merhaba canim, ziyaretin icin tesekkurler, blog dunyasinda uzun zaman sessiz bir takipciyken gecen ay ortalara cikiverdim iste :)Benim ulkemde ki insanlar neden bunlardan yoksun diye cok dusunuyorum bazen, blogumda sadece mutfak degil de buradaki yasam hakkinda da yazilar yazmak istiyorum aslinda, bilmem ne derece basarili olurum... Pasta cok guzel olmus, ellerine saglik, Dogukan`a da mutlu, basarili ve saglikli nice seneler...

Nzlgl dedi ki...

Harika hem pastanız, hemde tuttuğunuz futbol takımı :)))
sevgiler

Feyza Fidan dedi ki...

Seyhancım sorularını cevaplamaya geldim canımcım...Şeker hamurunu kendimiz yapmıyoruz şimdilik, hazır alıyoruz..Bunun eğitimini almadık, tamamen doğaçlama yapıyoruz figürleri..Ama çocuklarımızın oyun hamurlarıyla epey bir deneyim yaşamıştık zaten :))
Kurs konusunda kesin bir bilgim yok inan..Arada pastamalzemeleri'nin düzenlediği modelleme kurslarının maiileri geliyor bana, değişik kişiler seminer veriyormuş orda..İstersen bir göz at bu adrese.. www.pastamalzemeleri.com

Güzel yorumun için ayrıca çook teşekkür ediyorum canımcım,
Öpüyorum,
Sevgiler...

Serpil dedi ki...

bir kere fenerbahçeye 10 puan bir verelim değil mi? şimdi gelelim yaaaaaaaaaaaaaaaaaa ben yapamıyorum böle pastalar biri tutsun şu garibin elinden...Çok güzel eline sağlık sevgiler.

DENİZSEFASI dedi ki...

harika görünüyor pasta. ellerine sağlık. nice nice mutlu yıllar diliyorum.

Disalce dedi ki...

merhaba canım...

öncelikle doğukanın doğum günü kutlu olsun...nice mutlu senelere.....

ellerinden marifet damlamış....harika görünüyor.....

süpriz çok güzel olmuş..onun yaşındaki bir çocuğun aklında bu hep kalacaktır...

öpüyorum canım...

meleginmarifetleri dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok güzel bir pasta olmuş.
Doğukana ve Şevval hanıma nice yıllar dilerim.
Sevgiler bay

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

pasta nefis görünüyor,ellerine sağlık canım...
doğum günü çocuğuna da nice mutlu mutlu güzel seneler dilerim...

sevgiler,öpücükler

egeli dedi ki...

ellerinize sağlık ,harika olmuş...sevgiler

Baharcicegi dedi ki...

Dogukan cok sevinmistir bir oglan cocuguna yapilacak en iyi pasta olmus,eline saglik canim harika bir pasta olmus

Adsız dedi ki...

merhaba seyhan abla. yine döktürmüşsün valla. nasılsın uzun zamandır görüşemedik. pek o taraflara gelemedim. bizimkilerle de görüşemedim taa bayramdan beri. özledim valla kahvaltı sofralarınızı. inşallah bir gün ortaköye beklerim seni şöyle güzel bir çay içeriz sahilde öpüyorum seni kendine iyi bak