http://www.indirdik.com/adeal/22492
Günün Fırsatı

2 Ocak 2008 Çarşamba

ACİL TOP KEKLER ( ÇOKO DAMLALI )


Her gün Ömer ile Şevval 'in beslenmesine ne koyacağımı şaşırırım . Gene böyle bir perşembe günü beslenme listesine göre hamur işi günüydü. Son anda bir kek mi yapsam diye düşünürken ortaya bu top kekler çıktı hem de çok kısa sürede . Çok acele olduğu için de çocuklar tadına doyamadılar.Kekler havada uçuşuyordu sıcak haliyle . Beslenme çantalarına koyduklarımın dışında kalanının tamamını bitirdiler zaten . Ben sadece yüksek müsadelerini alarak ancak bir ısırık tadına bakabildim , o kadar . Gerçekten yumuşacık sünger gibi nefis portakal ve limon aromalı bir kek olmuştu . Bana göre damla çikolata olmasa daha güzel olurdu . Ama çocuklarım halinden oldukça memnun bir şekilde ortalığı silip süpürdüler . Bu acilen ortaya çıkan top kekler bu günkü beslenme çantamızı doldurmuştu .
Diğer günler için de Allah kerim diyor ve tarifimize geçiyoruz:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker iyice köpürtülene kadar çırpılır . Yarım su bardağı sıvıyağ ve yarım su bardağı süt koyulur . 2 su bardağı un , kabartma tozo ve vanilya katılıp karıştırılır . En son olarak portakal ve limon kabukları rendelenir .( aslında eminönünden ya da aktarlardan aldığım kuru meyvalar bu keke çok yakışıyor ama tükenmiş olduğundan dolayı portakal ve limon kabuğu rendeledim )Küçük tek porsiyonluk kek borcamlarına kek kağıtları koyulur. 3/4 'ü kek hamuruyla doldurulup tepsiye dizilip içine ve üzerine isteğe göre damla çikolata katılır ve 160 derecede 15 -20 dakika pişirilir .
Sonra da soğumasına fırsat vermeden kapışılır .Hem de nasıl kapışıldı resmini bile çekmeden bitti kekler ve ben beslenme çantasına koyduğum kekleri çıkarıp fotograflayıp tekrar çantaya koydum .
Hepinize kolay gelsin ...

En kısa zamanda görüşmek üzere ....Her şey gönlünüzce olsun....

13 yorum:

Adsız dedi ki...

çocukların çok haklı!!!
nasıl dayanılır ki?
ellerine sağlık

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

acil acill
çok şirin pratik ve leziz olmuş
ellerine sağlıkk

Adsız dedi ki...

Seyhancım, şimdi burada olsa bende havada uçuştururum :)) bu kekleri. Nasıl çay yanına bişi yiyesim var ve evde o bişi yok.. O bişi perşembe sizin evdeymiş :))

ellerine sağlık hayatım.

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

canım benim yaa ne güsel olmuş.. bu arada arkadaşım top kek kalıbı almış galiba benim haberim gok:))
ellerine sağlık cnm..bende ömer ve şevval gibi havada kapışmak isterdim çünkü çok şirin olmuşlar..hatta canım şimdi çok istedi emirle babası almaya gidiyorlar marketten.. o kadar yani:))
öptüm seni cnm sevgilerimle...

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim

Adsız dedi ki...

Bende acilinden istiyom =)
Ellerine sağlık canım küçük bey ve küçük hanımada sevgiler.
lezzetavcisi

Adsız dedi ki...

Seyhancım bende sabredemezdim bu sıcacık topkeklere inanki..Çocuklar haklı !!!!

Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

bloğunuzu yeni kelfettim çok doğal ve sevimli buldum ..topkeklere bende uçtum..benimde iki kızım var ve top kek sıksık pişer evde ve havada kapışan çocuklar tanıdık geldi birden..bu arada çocuklarınızın isimleri ve ikiz olması birkaç yıl önce ege tarafındaki bir tatilimizde 8 yaşındaki kızımla arkadaş olan ikizlerle aynı.olabilirmi belki olabilir hoş bir tesadüf olur bana göre..hatta eğer onlar sizseniz çokta komik bir anımız var..anlatırım birara..sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

mis gibi olmuşlar ellerine sağlık. olsa da yesek demeden geçemeyeceğim. sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel olmuşlar bayy

Melek* dedi ki...

keklerin çok güzel gözüküyor laf aramızda damla çikolatalı olunca kuruyor çikolata kardeşimde yapmaıştı haklısın yani ama çocuklar sever tabi ellerin dert görmesin Allah'a emanet ol

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar..iyi pazarlar..

Adsız dedi ki...

Ne şeker topkekler onlar öyle.Ellerine sağlık.