http://www.indirdik.com/adeal/22492
Günün Fırsatı

18 Ekim 2007 Perşembe

RAMAZAN BAYRAMI VE KURTLU (PARDON ) KUTLU DOĞUM GÜNÜMÜZ

Bayramın 1. günü çifte bayram sevinci ve coşkusu vardı bizim evde. Nihayet ikizlerimin sabırsızlıkla beklediği doğum günleri gelmişti .Hem de bayramın 1. günüyle pişti oldu doğum günleri .Biz çifte bayram yaptık anlayacağınız .

Tabi ki en önemlisi de doğum gününe söz verdiğimiz şeker hamurlu pastayı yapmasıydı. Canım arkadaşım sofra özlemi bloguyla tanıdığınız Özlem ile 2 gün öncesinden bizim evde ilk şeker hamurlu pasta denemesi için biraraya geldik.Geldik ama daha önce hiç bir denememiz olmadan pastamızı yapmaya koyulduk.

Günler öncesinden de nasıl bir pasta olsun diye Ömer ve Şevval 'le araştırmalar yaptık , sonunda nes-cafe den bu kitap kurdunu gördük ve hepimiz birden "işte bu" dedik. Çocuklarımı okumaya teşfik etmek ve motivasyonu sağlamak amacıyla onlara" aferin size bu gidişle kitap kurdu olacaksınız" dediğim için bu resmi görünce tam bize göre diye düşündük . Önce büyük bir dikdörtgen pasta yapıp üzerine iki kurt yaparız diye tasarladık ama sonrasında iki ayrı pastaya dönüştürdük .
Ee tabiki yaparken de Özlem le hem eğlendik hem telaşlandık keşke daha öncesinde bir kaç pasta yaparak tecrübelenip öyle görücüye çıkarabilseydik pastamızı diye . Pastanın birini frambuazlı , muzlu ; diğerini de fındıklı , ballı ve çikolatalı yaptık.
Keki ikiye ayırıp ıslattık mevyaları yerleştirdik üst keki de ıslatıp kapattık aman Allahım Özlem bir çığlık attı ne oldu diye ödüm koptu ki pastanın kremasını unutmuşuz . Tabi ki tekrar ıslanmış keki kaldırıp kremayı koyup kapatınca haliyle kek de dağıldı biraz .

Sonrasında şeker hamuru ile kaplarken 2 ayrı pastaya hamur hemen hemen ancak yettiği için kötü olan kısımları yeniden yapma gibi bir şansımız olmadı çünkü şeker hamuru bitti .Ben de o kısımları çocukların isimlerini yazarak kamufle etmeye çalıştım .Daha doğrusu Ömer ile Şevval yaptı bunu ve pastanın üst süslemesini .Yani Ömer , Şevval ben ve Özlem ilk hevesimizi almış olduk böylece .Tabi ki bundan sonraki pastalar için de tecrübelenmiş olduk .Bu arada çocuklarım ve ben sevgili arkadaşım Özlem 'e bu telaşede bizim yanımızda olup , yardım ve desteğini esirgemediği için çok çok teşekkür ederiz .İyi ki varsın canım arkadaşım...

Benim yavrularım da böylece 8 yaşına girmiş oldular Allah hep beraber nice seneler nasip etsin diyorum ve de ;

hepinizin geçmiş Ramazan Bayramınızı da kutluyorum ...

11 yorum:

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

hayran kaldim!bayildim!
cok kiskandim:)))

mutlu yillar miniklere

Adsız dedi ki...

Günlerdir koşuşturmanıza deymiş.
Ellerinize sağlık.
İkizlerine Rabbim hayırlı ömürler versin.
www.lezzetavcisi.net.

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

canım arkadaşım ikizlere allahtan hayırlı ömür ,nice yıllara ve nice kurtlu doğumgünleri diliyorum:)))
pastayı yaparken çok eylenceliydi..inan ben bu şeker hamuruyla çocuk gibi oynama işini çok sevdim, ama şunuda anladımki tek başına uğraşılmayacak bir iş.birlikte olduğumuz halde sevinçten neredeyse resim çekmeyi bile unuttuk..ama herşey güzeldi.en çokta çocukların beyenmesine sevindim eğer beyenmeselerde çok üzülürdüm..pastayı en sonki sadeliğinden çıkarıp süper süslemeler yapmış çocuklar, harika olmuş bayıldım ..ömerin ve şevvalin ellerine sağlık...seninde tabi cnm..
tekrar en kısa zamanda pasta yapmak için buluşmak ümidiyle ...sevgiler

Adsız dedi ki...

Seyhancım , ikizlere kocaman mutluluklarla dolu yepyeni bir yaş diliyorum..

Pasta da çok yaratıcı olmuş..Ellerine kollarına sağlık canım

Adsız dedi ki...

İlkte olsa çok çok iyi bir tecrübe bence. Çok şirin olmuş her ikisi de. Fındıklı ve ballı olanın tadını çok merak ettim. Eh ne de olsa damarımızda Karadeniz fındığı ay pardon K.deniz kanı dolaşıyor. Bu arada diğer çocuklardan aldığım duyumlara göre hala toplu doğum gününü ne zaman yapacağınız çok merak ediliyor!......Eh bizi de unutmazsınız artık. hahahaha.....

serinmavi dedi ki...

Mutlu yıllar diliyorum miniklere....selamlar.....

Serpil dedi ki...

İkizlerine mutlu seneler dilerim. Pastan harika olmuş. Ellerine sağlık. Ne yalan söyleyeyim ben yapamıyorum kıskandım yaaa:))

yaban mersini dedi ki...

eee okurken etkinlik tarifiniz bu herhalde diye düşündüm ama linki göremedim..tam minik eller etkinligine göre bu pasta..ama itiraf edeyim beni biraz korkuttu.slmlar

Adsız dedi ki...

slm canım....

ikizlerin doğum gününü kutluyorum...Allah ömürleri boyunca hep sevdikleriyle kutlamalarını nasip etsin...

arkadaş gibisi yok....bende yeşildomatesle herşeyi yapıyorum....

ellerinize sağlık...pastanın süslemesi harika...
ömrüm boyunca kurtçuklardan korktum...ama bu başka...

öpüyorum canım....

hanimiş dedi ki...

Çok gecikmiş bir kutlama olacak biliyorum ama ikinizin de doğumgünü kutlu olsun arkadaşlarım.. Nice mutlu yaşlara.. En yakın zamanda tabışabilmek dileği ile ikinizi de öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Birazcık :) geçkalmış olcağım ama doğumgününüz kutlucuklar olsun.

www.huzurcity.blogcu.com