http://www.indirdik.com/adeal/22492
Günün Fırsatı

16 Kasım 2014 Pazar

SAÇAKLI SANDVİÇ POĞAÇA






             MERHABALAR...
ÇOK FAZLA HAMUR İŞİ YAPMAMAMA RAĞMEN , MECBUR OLDUĞUMDA BENİ HİÇ MAHÇUP ETMEYEN VE ÇOK DA SEVİLEN TARİFLERİMDEN BİRİYLE KARŞINIZDAYIM.
HAMURU KLASİK MAYALI HAMUR ANCAK PİŞTİKTEN SONRA BİR KAÇ MALZEME EKLEYEREK HEM LEZZETİ ,HEM GÖRÜNTÜSÜNE ARTILAR KATAN SAÇAKLI POĞAÇA SANDVİÇİMİZİN TARİFİNE BUYRUN GÖZATALIM :

MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 PAKET YAŞMAYA YA DA 2 POŞET KURU TOZ MAYA
2 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 YUMURTA SARISI (ÜZERİ İÇİN )
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ:
1SU BARDAĞI LABNE PEYNİRİ
1 KÜÇÜK KASE UFALANMIŞ BEYAZ PEYNİR
1 KASE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ




YAPILIŞI:
ILIK SUYA MAYA , ŞEKER ,TUZ KOYUP KARIŞTIRIP BİRAZ KÖPÜRMESİ İÇİN 5 DAKİKA BEKLETELİM. SÜT VE SIVIYAĞ İLAVE EDİP İYİCE KARIŞTIRALIM. SON OLARAK ALDIĞI KADAR UNLA YOĞURUP BİRAZ YUMUŞAK BİR HAMUR OLUNCA HAMURU TOPARLAYIP ÜZERİNİ ÖRTÜP ILIK BİR KÖŞEDE 20 DAKİKA DİNLENDİRELİM.
HAMUR KABARINCA ELİMİZLE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP ,YUVARLAYIP YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİMİZE DİZELİM. ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP , TEPSİ MAYASININ GELMESİ İÇİN 15 DAKİKA DAHA TEPSİDE BEKLETİP SICAK FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRELİM .
FIRINDAN ÇIKARIP ÜZERİNİ ÖRTEREK SOĞUMASINI BEKLEYELİM.
POĞAÇALAR SOĞURKEN İÇİNE KOYACAĞIMIZ LABNE VE PEYNİRİ KARIŞTIRALIM .KAŞAR PEYNİRİNİ RENDELEYELİM.
SOĞUYAN SANDVİÇLERİMİZİ KESKİN BİR BIÇAKLA KESİP ARASINA PEYNİRLİ LABNELİ KARIŞIMDAN SÜRÜP KESİK TARAFINI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİNE BATIRALIM. POÇALARIMIZ SERVİSE HAZIR OLUNCA AFİYETLE YİYELİM VE YEDİRELİM ...

Hiç yorum yok: