http://www.indirdik.com/adeal/22492
Günün Fırsatı

17 Şubat 2016 Çarşamba

PAKMAYA UYGULAMA MERKEZİ EKMEK YAPIMI


Bugün Uzmanlık Merkezi Aşçı Yardımcılığı eğitimi aldığımız arkadaşlarımızla birlikte Pakmaya Uygulama Merkezi' ne misafir olduk. Öncelikle böyle kaliteli bir eğitim veren böyle güzel içten samimi bir ev sahibi olarak bizi ağırlayan Pakmaya Ailesine ve bizimle yakınen ilgilenen Erol Beyefendiye sorularımızı hiç atlamadan geçiştirmeden cevaplayan değerli ustalarımıza çok teşekkür ederiz ...  
Mis kokuların mutfağa hakim olduğu mekanda tam 12 değişik çeşit ekmek yapma imkanımız oldu. Ustalarımız her ekmeğin tek tek yapılışını, ölçülerini fırın ısı ve sürelerini ayrıca iyi ve doğru ekmek pişirmenin püf noktalarını öyle güzel uygulamalı anlattılar ki, eve gidip hemen bu ekmeklerden yapsak diyesimiz geldi :) 
Kafkas çöreği, meyveli ekmek, köy ekmeği, damla sakızlı ekmek , ekşi mayalı ekmek, fıstıklı bağ ekmeği  60 çeşit Pakmaya hazır ekmek miksleriyle yapılan ekmek çeşitlerinden sadece birkaç tanesi.... 



Ekmekteki katkı maddesi miktarını en aza indiren Pakmaya ürünleriyle yapılan sağlıklı ekmeklerin mis kokularına ve lezzetine doyamayacağınızı ısrarla belirtmek isterim.  






Bu hazır ekmek karışımını belli oranda su ve maya ile karıştırarak bu kadar basit  ama lezzetli ekmekler yapabileceğinize Pakmaya Uygulama Merkezi' ne gitmeden ve ürünleri yakından tanımadan önce inanamazdık. 



Ayrıca burada ekmek hamuruna form verme, şekillendirme ve sunumuna kadar ekmek pişirmenin en ince ayrıntısını öğrenme  uygulama ile birlikte sunuluyor. 



Biz üst katta ekmek eğitimi alırken alt katta Pakmaya pasta mutfağını görünce kendimi kaybettim. Aman Allahım kremalar, çikolatalar , kek miksleri , pudingler, krem şantiler, sütlü tatlı karışımları bana mutlaka pasta için de bir gün buraya gelmelisin dedirtti . 
Pakmaya Uygulama Merkezinde harika bir eğitim günümüzü tamamlayıp pasta için tekrar geleceğim günü hayal ederek evimizin yolunu tuttuk. 
Teşekkürler Pakmaya ....



















2 Ocak 2016 Cumartesi

AYVA TATLISI

 Merhaba...
Şekeri karamelize olmuş bol kaymaklı harika bir ayva tatlısı ile sizlerleyim.
Ayvanın da tam zamanı iken bu hafif ve pratik meyve tatlısını mutlaka yapmalısınız benden söylemesi...
Malzemeler:
5 tane ayva
Her avya çanağı için 1,5 yemek kaşığı toz şeker
5-6 tane karanfil
1 çubuk tarçın
Renk için bir parça lohusa ( kızamık ) şekeri ya da
Kırmızı gıda boyası ya da
Ayva çekirdekleri ve biraz da kabuğu
2,5 çay bardağı su
Sunum için:
Kaymak ve toz antep fıstığı


Yapımı:
Ayva tatlısı yapmak için öncelikle ayvaları güzelce yıkayıp kabuklarını soyup ikiye kesiyoruz. Çekirdek yataklarını oyarak temizleyip  derin olmayan tencereye diziyoruz. Her ayva  çanağının içine 1,5 yemek kaşığı şeker koyup suyunu, karanfil ve tarçın kabuğunu, renk için kızamık şekeri ya da kırmızı gıda boyası ya da ayva çekirdekleri ve kabuğunu koyup suyunu ilave ederek kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz. Arada tencereyi sallayıp ayvaların pişip pişmediğine bakıyoruz . Ayvalar sertse ve suyunu çekmişse az sıcak su koyup pişirmeye devam ediyoruz. Ayva tatlımızı suyu karamelize olup az kalınca ateşten alıyoruz. Soğuyunca servis tabağına alıp , üzerine karamelize olan sosunu döküyoruz ve ayva tatlımızın çanak çukuruna kaymak koyup antep fıstık tozuyla servis ediyoruz.
Renkli sunumuyla nefis ayva tatlımız servise hazırdır. Hepinize afiyet olsun.

KARLAR ÜLKESİ PASTA ( FROZEEN PASTA )

20-25 kişilik içi bol çikolatalı , çikolata kaplı antepfıstık drajeli pastamızı lüften en az 4-5 gün öncesinden sipariş ediniz.
Dolcevita Pasta : 0 544 417 44 54 

21 Ekim 2015 Çarşamba

SOGAN BOREGI

Uzmanlik Merkezindeki Ascilik kursumuzun ilk yemekleriyle karsinizdayim . Iyiki bu kursa gitmisim dedirtten harika bir hocamiz var. Derin ve sinirsiz bir yemek kulturu ve arastirmasi olan, gittigi her yerde ve yedigi ictigi her nimette bizleri dusunerek yasayan ve herseyi bizlerle paylasan mukemmel bir hoca... Boyle bir uzmanliga gittigim icin hele hele boyle bir hocayla tum yil egitim gorup yemekler yapip butun ince ayrintilari ogrenecegim icin cok sansli ve bir o kadar da heyecanliyim. 
Ilk yemek gunumuzu arasinda nefis karamelize edilmis ve degisik baharatlarla tatlandirilmis, el acmasi sogan boregi ile actik. Masamizi susleyen boregimiz 18 arkadasimizdan gecer not alarak midemize afiyetle indi. Hepimizin ellerine saglik:) 

ASURE

Top borek ve etimek salatamizdan olusan gunluk menumuzun tatlisi muharrem ayi sebebiyle tabiki de asureydi. Mis gibi kokan asurelerimizle biz gunumuzu seker tadinda biraktik. Sizlere de seker tadinda tatli gunler....