http://www.indirdik.com/adeal/22492
Günün Fırsatı

11 Mart 2008 Salı

LAHMACUN TADINDA PİZZA ya da ETLİ PİDE


İNANIN BU YAPTIĞIM YİYECEĞİN ADI YOK ÇÜNKÜ ADINI DA YAPILIŞINI DA BEN UYDURDUM. AMA NASIL DAHA ÖNCE DÜŞÜNMEDİM DİYE DE HAYIFLADIM KENDİMİ. SÜPER LEZZETLİ .KONYALI'NIN ETLİ PİDESİ KADAR LEZZETLİ OLDU.YANİ LAHMUCUN GİBİ PİZZA MI DESEM , YOKSA ETLİ PİDE TADINDA BİŞEY Mİ DESEM BEN DE KARAR VEREMEDİM AMA YEDİĞİNİZDE HANGİSİ OLMASINI İSTİYORSANIZ ONUN YERİNİ TUTABİLECEĞİ GARANTİSİNİ VERİYORUM.AYRICA HAMURU TEK TEK ŞEKİL VEREREK UĞRAŞTIRMADIĞI , DİREK TEPSİDEKİ HAMURUN ÜZERİNE DÖŞENDİĞİ İÇİN OLDUKÇA DA PRATİK BİR TARİF .ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM ...
KISACA TARİF EDERSEK ;

KIYMAYI SOĞAN İLE KAVURUP ,HAŞLANMIŞ VE İNCE DİLİMLENMİŞ MANTARLARI , İNCE DOĞRANMIŞ YEŞİL BİBER VE KABUĞU SOYULMUŞ KÜP KESİLMİŞ DOMATESLERLE BİRAZ ÇEVİRİYORUZ.ATEŞTEN ALIP TUZUNU KARABİBERİNİ İSTERSEK PUL BİBERİNİ KOYUP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
HAZIR EKMEK HAMURUNU TEPSİYE YAĞLAYARAK DÖŞÜYORUZ . ÜZERİNE BOL KIYMALI MANTARLI HARCIMIZI KOYUP YAYIYORUZ . KIYMALI HARÇ DOMATESİN VERDİĞİ HAFİF SULANMADAN DOLAYI HAMURU HİÇ KURUTMADAN NEMLİ TUTARAK BİR GÜZEL PİŞİYOR . VE ÇIKARMAYA YAKIN ÜZERİNİ RENDE KAŞARLA KAPLIYORUZ . SICAK SICAK ÇAY TİRYAKİLERİNE ÇAYLA BENİM GİBİ ÇAYLA ARASI OLMAYANA BOL KÖPÜKLÜ BUZ GİBİ AYRANLA SERVİS YAPIYORUZ .

10 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. çok güzel görünüyorlar. Afiyet olsun. www.guzelevim.blogspot.com

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

canım bu nefis pide tadında pizzan çok güzel olmuşa benziyor..bunu yerken aç olacaksın tepsinin yarısını götüreceksin:)nasıl fikir ama:D
ellerine sağlık cnm..
öpüyorum..

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik.

etki alanı dedi ki...

aslında kendi yarattığın tarifin tadına doyum olmaz..
Ben çok yaparım böyle şeyler..Özellikle çorbalarda..Nefis tadlar çıkıyor..
Ellerine sağlık..
Sevgiler..
TüTü

Adsız dedi ki...

Özleme katılıyorum =)
Harika bişey olsa gerek ellerine sağlık.
lezzetavcisi

cennebazz dedi ki...

merhabalar blogunuzla ve sizinle bugün tanıştım tarifler harika ama herşeyden güzeli maviş gözlü ikizler.onlar bütün tarifleri ve resimleri gölgede bırakıyorlar.
allah bağışlasın,nazardan saklasın ikisinide...
tanıştığıma memnun oldum
sevgilerimle
duygu...

Feyza Fidan dedi ki...

Uffff inanılmaz bir görüntü...Enfesss olmuştur bu bayıldımmm..Ellerine sağlık,
Sevgiler...

Disalce dedi ki...

canım harika bir lezzet olmuş...

ellerine sağlık....

hazır ekmek hamurunu biz herzaman bulamıyoruz...sadece sabah erkenden veriyorlarmış.....fırıncılarda bi garip yani....para kazanacaksın işte...her an verse....

canım öpüyorum....çok güzele benziyor...

Adsız dedi ki...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 17.03.2008--30.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
***http://yemekguncesi.blogcu.com/***
YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! BU SEFERKİ ETKİNLİK SÜRESİ 2 HAFTAYA ÇIKARILDI. HEM SİZLERİN YORGUNLUĞUNUZU ATMANIZ HEMDE TARİFLERİNİZİ DAHA RAHAT GÖNDEREBİLMENİZ İÇİN. HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "19" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE..
Yeliz Yemekgüncesi

------------------------------------------------------------------------------------------

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.....

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
pidede turtada harika olmuş ellerine sağlık canım
sevgilerimle
hande