http://www.indirdik.com/adeal/22492
Günün Fırsatı

2 Ocak 2016 Cumartesi

AYVA TATLISI

 Merhaba...
Şekeri karamelize olmuş bol kaymaklı harika bir ayva tatlısı ile sizlerleyim.
Ayvanın da tam zamanı iken bu hafif ve pratik meyve tatlısını mutlaka yapmalısınız benden söylemesi...
Malzemeler:
5 tane ayva
Her avya çanağı için 1,5 yemek kaşığı toz şeker
5-6 tane karanfil
1 çubuk tarçın
Renk için bir parça lohusa ( kızamık ) şekeri ya da
Kırmızı gıda boyası ya da
Ayva çekirdekleri ve biraz da kabuğu
2,5 çay bardağı su
Sunum için:
Kaymak ve toz antep fıstığı


Yapımı:
Ayva tatlısı yapmak için öncelikle ayvaları güzelce yıkayıp kabuklarını soyup ikiye kesiyoruz. Çekirdek yataklarını oyarak temizleyip  derin olmayan tencereye diziyoruz. Her ayva  çanağının içine 1,5 yemek kaşığı şeker koyup suyunu, karanfil ve tarçın kabuğunu, renk için kızamık şekeri ya da kırmızı gıda boyası ya da ayva çekirdekleri ve kabuğunu koyup suyunu ilave ederek kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz. Arada tencereyi sallayıp ayvaların pişip pişmediğine bakıyoruz . Ayvalar sertse ve suyunu çekmişse az sıcak su koyup pişirmeye devam ediyoruz. Ayva tatlımızı suyu karamelize olup az kalınca ateşten alıyoruz. Soğuyunca servis tabağına alıp , üzerine karamelize olan sosunu döküyoruz ve ayva tatlımızın çanak çukuruna kaymak koyup antep fıstık tozuyla servis ediyoruz.
Renkli sunumuyla nefis ayva tatlımız servise hazırdır. Hepinize afiyet olsun.

KARLAR ÜLKESİ PASTA ( FROZEEN PASTA )

20-25 kişilik içi bol çikolatalı , çikolata kaplı antepfıstık drajeli pastamızı lüften en az 4-5 gün öncesinden sipariş ediniz.
Dolcevita Pasta : 0 544 417 44 54